Dr. Nemes Éva - Csecsemő- és gyermekgyógyász, gyermekgasztroenterológus, fertőző betegségek szakorvos

1983-ban szereztem általános orvosi diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, ezt követően Debrecenben a Kenézy Gyula Kórház Gyermekfertőző osztályán helyezkedtem el. 1999-től vagyok a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának dolgozója. Csecsemő- és gyermekgyógyászatból, gyermekgasztroenterológából és fertőző betegségekből szereztem szakvizsgát. Tudományos minősítést a lisztérzékenységhez társuló kóros antitestválaszok vizsgálatából nyertem el. Két gyermekem és három unokám van.
A gyomor-bélrendszeri betegségek a leggyakoribb gyermekkori kórképek közé tartoznak. A betegek problémái a gyermekgasztroenterológia teljes repertoárját felölelik 0-tól 18 éves korig.
Ezek közül is kiemelhető:
• ételallergia, táplálék intolerancia, lisztérzékenység
• gasztro-eosophageális reflux
• felszívódási zavar, vontatott súlygyarapodás, fogyás
• krónikus gyulladásos bélbetegség
• székrekedés, hasfájás, táplálási zavar, véres széklet, hányás, bukás
A gyermekgasztroenterológia kórképek sikeres kezelése kapcsán nagy hangsúlyt kell fektetni a helyes táplálásra és életmódra. Az időben elkezdett, személyre szabott kezelés hatékonyan biztosítja a szövődmények elkerülését vagy késleltetését, a beteg gyermekek számára lehetőséget ad az elvárható normális testi és lelki fejlődésre. Gyermekgyógyászként kiemelt fontosságú feladatnak tartom a megelőzést, melynek megtervezésében és a gyermekkorban gyakori fertőzések ellátásában a fertőző betegségek ellátása területén megszerzett tapasztalatok vannak segítségemre.

 Bizalommal forduljon hozzám!